Vliegtickets

Je hebt je bestemming gekozen, maar waar en waneer boek je de goedkoopste vliegtickets? Er zijn een paar dingen waar je op moet letten:

  • Boek je ticket een maand of 6 vooruit, lastminute heb je lang niet altijd de beste deals, kwestie van vraag en aanbod.
  • Hoe flexibeler je bent met je vertrekdatum hoe groter de kans is op een goede aanbieding. Vliegen op dinsdag, woensdag en donderdag is over het algemeen het goedkoopst. Terug kun je het beste vliegen op zondag, dinsdag of woensdag. Op zaterdag vliegen is het duurst omdat dit de meeste populaire dag is.
  • Boek op een dinsdagmiddag. Op dinsdag en woensdag zetten de meeste maatschappijen hun nieuwe prijzen online en heb je dus de meeste kans op het vinden van een goede deal. Boek geen tickets in het weekend want dan zoeken de meeste mensen naar een vliegticket, daarentegen kan een nachtje doorhalen zich uitbetalen.
  • Op korte vluchten is het soms goedkoper om 2 enkeltjes te boeken in plaats van één retourtje, je kunt dan heen en weer gaan met verschillende maatschappijen.
  • Als je meerdere bestemmingen in gedachte hebt is het vaak goedkoper om een ‘around the world’ ticket te kopen in plaats van losse tickets.
  • Overweeg vertrek van een andere luchthaven, er zijn regelmatig betere aanbiedingen bij vertrek vanaf Brussel of Dusseldorf
  • Let op verborgen kosten, vooral lowcost airlines rekenen tegenwoordig extra voor ruimbagage of niet zelf uitgeprinte boarding passes

Hopelijk helpen deze tips je iets op weg. Je kunt nu gemakkelijk zelf online vergelijken via een van onderstaande websites:

Kies bij KLM uit 500+ bestemmingen wereldwijd. Gunstige vliegtijden. 24 uur om te annuleren. Nummer 1 in punctualiteit. Ook mogelijk om te betalen met airmiles.
Cheap Tickets is de grootste online prijsvergelijker van vliegtickets. Zij vergelijken vliegtickets van 800+ airlines over meer dan 9.000 bestemmingen wereldwijd!
Ben je op zoek naar de goedkoopste vliegtickets naar wereldwijde topbestemmingen? Dan is WTC.nl de reisaanbieder die je zoekt! Makkelijk vergelijken en boeken tegen de scherpste tarieven.
TIXTix wilt zo veel mogelijk informatie geven over hun aanbod. Zo bieden ze een overzicht van de stiptheid van vluchten, achtergrondinformatie en het serviceniveau van de luchtvaartmaatschappij.
SchipholTickets.nl is een onafhankelijke aanbieder van goedkope vliegtickets. Je kunt alle luchtvaartmaatschappijen vergelijken en in 5 simpele stappen boeken.