Selfdrive San Pedro de Atacama

In mijn vorige post gaf ik een aantal praktische tips voor een bezoek aan San Pedro de Atacama, gelegen in de prachtige en droogste woestijn ter wereld. Maar welke highlights moet je nou bezoeken met je huurauto?

Dag 1: San Pedro de Atacama ligt op 2438m hoogte, als je vanuit een lager gelegen gebied komt is het belangrijk dat je eerst acclimatiseert in de omgeving voordat je de altiplano in gaat. Een mooie plek om te beginnen is bij Laguan Chaxa, gelegen in de grootste zoutvlakte van Chili, de Salar de Atacama. Vanuit San Pedro rij je er in een uur heen. Je kunt hier zonder al te veel geluk verschillende flamingo’s spotten! Ga vervolgens door naar Valle de la Muerte en Valle de la Luna, dit is dé populairste tour in San Pedro omdat het beide erg dicht bij het dorpje ligt. De standaard tour start rond 16:00 in Valle de la Muerte en eindigt met zonsondergang in Valle de la Luna. Zorg dus dat je er voor die tijd bent en je hebt deze geweldige omgeving helemaal voor je zelf. Alle drie deze bestemmingen zijn prima te bereiken in een normale personenauto.
Dag 2: Hopelijk ben je nu een beetje geacclimatiseerd en kun je de hoogte in. Rij vandaag naar Salar y Laguna de Talar (4000), 150km van San Pedro richting het zuiden en de grens van Argentinië. je rijdt door een prachtig gekleurde landschap vol met vicuñas voordat je bij deze prachtige lagoon aankomt. Vervolgens is het nog een klein stukje verder naar Lagunas Miscanti y Miñiques. Deze op 4300m hoogte gelegen felblauwe meren zijn gewoon onbeschrijfelijk mooi. De wegen hier naartoe zijn goed te doen en duidelijk aangegeven, het is wel aan te raden om in een 4×2 jeep te rijden met high clearance vanwege het gravel. Trek hier een hele dag voor uit en doe rustig aan, met deze hoogtes ben je snel buiten adem!

Dag 3: vertrek de laatste dag met de eerste zonnestralen naar het noorden richting Geyser del Tatio (4300m), één van de grootste en hoogst gelegen geiser velden ter wereld. Een populaire tour is zonsopkomst bij deze geisers, maar als je er nét na komt heb je wederom alles voor jezelf. Bijkomend pluspunt is dat je in het licht naar de geisers rijdt wat niet alleen het rijden makkelijker maakt maar zo kun je ook nog van de omgeving genieten. Rij vervolgens niet dezelfde weg terug maar met een omweg over de hoogvlaktes, via Caspana, terug naar Calama. Deze route is ongekend mooi, oneindige uitzichten, slingerend tussen de bergen en de vulkanen en met heel veel vicuñas en lamas. Ook op deze route is het aan te raden om met een 4×2 te rijden. De route is erg verlaten dus check de staat van de auto goed voordat je vertrekt, het kan even duren voordat er hulp komt als je in de problemen komt.

Lees ook: Praktische tips San Pedro de Atacama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.