Roadtrip door de Peruaanse bergen

In mijn vorige post schreef ik al dat de Cordilleras wat mij betreft de mooiste plek is in Peru! Wij reden hier deze maand rond in een huurauto en ik geef je graag tips voor een mooie roadtrip!

De beste plek om een auto te huren is in Lima. Op andere plekken zoals in Trujillo of Chimbote kan ook, maar daar is het aanbod van internationale bedrijven erg beperkt. Je hebt aan een normale personenauto voldoende maar de wegen zijn erg slecht in Peru dus een auto met high clearance is wel een heel stuk comfortabeler.

Wij gingen de bergen in via de Cañón del Pato, vaak omschreven als één van de gevaarlijkste wegen ter wereld. De weg is sinds 2015 grotendeels geasfalteerd, maar ontzettend smal. Je slingert op een eenbaansweggetje door tientallen onverlichte tunnels, je rijdt diep in de canyon langs enorme steile rotswanden en hoog boven soms wel 1000m+ diepe ravijnen. Het is belangrijk dat je voor elke tunnel en bocht toetert, er is hier bijna niemand, maar die paar auto’s die er zijn zie je anders echt niet op tijd. Een prachtige avontuurlijke route!

De eerste dag in de bergen zijn we naar Punta Winchus gereden, met 4300m één van de hoogste plekken in de Cordillera Negra. Deze bergketen heet de zwarte bergen omdat er, in tegenstelling tot de Cordillera Blanca, geen gletsjers op liggen. Maar zwart en donker zijn ze zeker niet, het zijn mooie gekleurde bergen. Helemaal boven heb je niet alleen spectaculaire uitzichten over de omringende bergen maar ook het Payu Raimondii forest. Deze bijzondere Payu Raimondii planten groeien alleen in de hoogvlaktes van Peru en Bolivia.

De volgende twee dagen gingen we naar Parque Nacional Huascarán. Eerst naar Laguna Parón, een perfect blauw meer op 4200m hoogte omringd door 6000m+ besneeuwde bergtoppen. De weg er heen is te doen in een normale auto maar het vereist wel goed stuurwerk want de weg is slecht. Vanaf Caraz deden we er bijna 2 uur over. De route is wel spectaculair rijdend tussen de 1000m+ hoge rotswanden. Bij het meer kun je voor 3 soles per persoon een stukje over het schitterende meer peddelen.

De dag er op reden we naar de bekendere Llanganuco Lagunas (3850m). Helaas lagen bij ons de enorme pieken in de wolken, maar nog steeds was het een erg mooie plek. Vanaf hier kun je ook door naar de Laguna 69 trail.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.