Nieuwe regels Machu Picchu

In 2014 kwamen de eerste berichten al naar buiten over de aankomende nieuwe regelgeving van Machu Picchu. Nu zijn de details bekend en de regels zullen 1 juli 2017 van kracht gaan. Hierbij een samenvatting.

In 1983 kreeg Machu Picchu UNESCO World Heritiage status en was toen nog redelijk onbekend. Sindsdien zijn de bezoekersaantallen explosief gegroeid en is het één van de best bezochte plekken in heel Zuid-Amerika. Officieel mogen er ‘maar’ 2500 bezoekers per dag naar de Inka citadel, maar in werkelijkheid worden deze aantallen vaak fors overschreden. De nieuwe regels zijn in het leven geroepen om de bezoekersaantallen onder controle te krijgen en om de plek te beschermen en garanderen voor volgende generaties. Maar als je tussen de regels doorleest kunnen er met deze nieuwe regelgeving dagelijks juist nog méér mensen naar Machu Picchu?

De nieuwe regels zullen ingaan per 1 juli 2017 en zijn als volgt:

  1. De entree tickets worden opgesplitst in 2 tijdvakken. Je kunt kiezen voor 6 uur ’s ochtends tot 12:00 óf 12:00 ’s middags tot 17:30. Binnen deze tijden kun je de site niet verlaten en opnieuw naar binnen. Als je na het verstrijken van je tijdvak niet zelf weg gaat wordt je een handje geholpen. Dus pas op! 😉
  2. Een gids wordt verplicht! De gids moet een officiële Machu Picchu gids of toeristen gids zijn. Ze moeten een up-to-date en valide identificatie laten zien bij ingang. De maximale groep grootte is 16 personen.
  3. Er worden 3 circuits gemaakt binnen Machu Picchu. Bij de aankoop van je entree ticket moet je een circuit kiezen en daar moet je je vervolgens ook aan houden.
  4. Overige regels: je rugzak mag niet groter zijn dan 40 x 35 x 20 cm. Eten, drinken, paraplu’s, hoge hakken, kinderwagens en wandelstokken zijn verboden. En wellicht de mooiste, naakt rond rennen mag ook niet!

Er is nog wat onduidelijk over de invloed van de nieuwe regels op het beklimmen van de populaire Huayna Picchu en Montaña Machu Picchu. Ook zijn de huidige toiletten momenteel vóór de ingang wat dus zou betekenen dat je onder de nieuwe regels niet naar de toilet kunt tijdens je bezoek. We zijn benieuwd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.