De mooiste plek van Peru

Vergeet Machu Picchu, Lake Titicaca en de rest van de ‘Gringo Trail’. Na 6 weken rondreizen door Peru kan ik namelijk met zekerheid zeggen, de mooiste plek van Peru ligt in de Cordilleras, of te wel in de bergen!

De Cordilleras bestaan uit de Cordillera Negra en de Cordillera Blanca. De Cordillera Blanca is na de Himalaya de hoogste bergketen ter wereld. Om een idee te geven, er zijn hier maar liefst 50 pieken boven de 5700m, ter vergelijking heel Noord-Amerika heeft er 3 en in Europa zijn er 0.

Het grootste gedeelte van de bergen ligt binnen Parque Nacional Huascarán. Hier zijn zoveel hike mogelijkheden dat je jezelf weken kunt vermaken. Houdt er wel rekening mee dat zelfs de ‘acclimatisatie’ hikes hier al op 4000m+ beginnnen en dat is serieus hoog! Gelukkig kun je ook veel moois zien als je niet gaat hiken maar rond rijdt in een huurauto. Tips voor een mooie roadtrip vind je hier.

De meest bekende plek om te overnachten is in Huaraz, de grootste plaats in de cordilleras. Huaraz ligt echter op 3091m hoogte en daar kun je dus al last krijgen van hoogteziekte, zeker als je vanuit de kust komt. Wij sliepen daarom in Caraz gelegen op 2270m en als je het mij vraagt ook een stuk mooiere plek. Het is echt een aanrader op te slapen in de Apu Ecolodge. Ze hebben hier een aantal heerlijke bungalows omringd door de prachtige bergen.

Je kunt dit gebied het hele jaar bezoeken beste reistijd is vanaf eind mei tot en met september. Dan heb je de meeste kans op een blauwe lucht en dat is uiteraard wel zo gaaf met die immense witte pieken!

Wat denk je, de moeite waard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.