De nieuwe hype van Indonesië: Flores

In mijn vorige post schreef ik al over het indrukwekkende Komodo National Park vlakbij Lubanbajo, maar er is veel meer te zien en doen op het geweldige Indonesische eiland Flores!  Vanuit Lubanbajo in het westen slingert er eigenlijk één hoofdweg met duizenden bochten naar het oosten. Je rijdt door oneindige groene bergen vol (palm)bomen met op de achtergrond indrukwekkende vulkanische toppen, prachtig! Het openbaar vervoer is minimaal op het eiland dus het beste is om ter plekke voor de dag erna een privé chauffeur te regelen. Onderweg kun je overnachten in basic accommodaties in meerdere plaatsen in de bergen en op 900-1000m is het hier lekker fris in de nacht.

Onze eerste stop was Ruteng, waar je enorme rijstvelden hebt in de vorm van een spinnenweb, een mooi gezicht. Vervolgens Bajawa, hier kun je met een scooter naar het traditionele dorp Bena rijden . Een prachtig gelegen dorp waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Opvallend hier in het binnenland zijn de enorme hoeveelheden kinderen die langs de weg lopen, in de meest verschillende schooluniformen. Ook regelmatig kinderen van denk ik een jaar of 7 rijdend op een scooter of met een machette in hun hand zo groot als mijn onderarm. In sommige landen kun je het beste rechtsomkeert gaan bij het zien van zo’n enorm kapmes maar het enige risico wat je hier loopt met die kids is een grote kans op een serieuze high five blessure.

Het hoogtepunt van de route door Flores is zeker de Kelimutu vulkaan. In de vroege ochtend liepen we hier omhoog voor een uitzicht over meerdere kratermeren die door de tijd heen verkleuren van blauw, groen naar soms zelfs rood of zwart. Dit is afhankelijk van onder andere de hoeveelheid zuurstof. Echt prachtig en zeker de moeite waard!

Het meest voor de hand liggende is om je route te eindigen in Maumere, hier is namelijk ook een vliegveld. De stad Maumere is niet echt de moeite waard maar je hebt wel een paar stranden waar je eventueel nog wat kunt relaxen.

Lees ook: Komodo National Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.