Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is ontzettend veelzijdig en niet zonder reden erg populair onder backpackers. Je vindt hier dan ook een aantal bestemmingen die zeker niet mogen ontbreken op je bucketlist!

Torres del PaineDe natuur is divers en overweldigend in Zuid-Amerika. Ga naar Patagonië, in het Zuiden van Argentinië en Chili voor onbeschrijflijk mooie gletsjers, meren en besneewde bergtoppen. Of vlieg via Guayaquil in Equador naar de Galapagos eilanden voor een ongekende ervaring aan unieke wildlife. Spot de Sally Lightfood-krab, de Galapagoszeebeer of de Blauwvoetgent. Bezoek de Salar de Uyuni in Bolivia, de op een na grootste zoutvlakte van de wereld en join je medereizigers in de grappige foto hype die daar is ontstaan.  Of wat dacht je van ’s werelds grootste regenwoud, het Amazonegebied in Brazilie? Kun je gelijk door naar Foz do Iguacu, de grootste en meest spectaculaire waterval van het continent.

Maar ook voor cultuur moet je naar Zuid-Amerika. De grootste bezienswaardigheid van het continent ligt in Peru, Machu Picchu het hart van de oude Inca-beschaving. Ervaar ‘no span’ in Suriname of volg de avontuurlijke route door Colombia en verdiep je in Pablo Escobar in Medellin.

En dan de steden, carnaval vieren in Montevideo, voetballen op de stranden van Rio de Janeiro en heerlijke rode wijn drinken in Buenos Aires. In Zuid-Amerika kan het allemaal!