Oceanië

Uluru - AustraliëZonder tekort te doen aan de prachtige eilanden in de pacific zoals Samoa, Tuvalu en Fiji, de meeste backpackers komen naar Oceanië voor Australië en Nieuw-Zeeland. En geloof me, daar hebben ze hele goede redenen voor!

De ongekende sfeer downunder zorgt er voor dat veel reizigers hun trip verlengen of zelfs nooit meer terugkomen. Of je nou op stap wilt in de geweldige steden zoals Sydney en Melbourne langs de oostkust, wilt genieten van de prachtige zonsondergangen in Broome, de Outback wilt trotseren, wilt snorkelen langs de Westkust of wilt hiken in Tassie, het kan allemaal in Oz. Neem de tijd, focus niet alleen op de grote steden en de toeristische routes maar regel een auto of een hippiebusje en geniet van de vrijheid, de mensen, de wildlife en het landschap.

Matheson Lake - Fox GlacierEn als je dan toch helemaal die kant op bent gevlogen dan zou het zonde zijn als je niet even bij de buren in Nieuw-Zeeland langs gaat! Ervaar het land van de kiwi’s, idealiter met eigen vervoer gedurende minimaal een week of 4. Verken het noorder- en het zuidereiland. Ontmoet de vriendelijke Maori, kijk je ogen uit naar de prachtige landschappen vol besneeuwde bergtoppen, groene heuvels, meren en wildlife. Het leven is mooi aan de andere kant van de wereld, heel mooi.