Noord-Amerika

Bij Noord-Amerika denk je gelijk aan de wereldbekende steden van de Verenigde Staten. Aan de Golden Gate Bridge in San Fransisco, aan het vrijheidsbeeld in New York, aan de strip in Las Vegas en Hollywood Boulevard in Los Angeles.

Waar je wellicht minder snel aan denkt is de prachtige natuur die Noord-Amerika te bieden heeft. Volg bijvoorbeeld de Pacific Coast Highway, rij een rondje om het prachtige Lake Tahoe of bezoek El Dorado National Forest. Geniet van watervallen, eekhoorns, herten, beren en mountain lions in Yosemite National Park. Bekijk de bizar grote bomen in Sequoia National Park en trotseer de warmste plek op aarde in Death Valley. Vergeet ook de ‘’Mother Road’’ niet en rij via een stukje Route 66 naar de Grand Canyon. Want hoeveel foto’s je ook gezien hebt van dit natuurwonder, niks bereid je voor op het zicht hiervan!

Bryce Canyon National Park - USA

De staat Utah wordt vaak overgeslagen maar biedt de reiziger ontzettend mooie plaatjes. Denk aan Arches National Park of Capitol Reef National Park met enorme rotsen, steile wanden, maar vooral met zoveel verschillende kleuren, echt geweldig! Vervolgens het onbeschrijfelijke Bryce Canyon National Park met zijn enorme roze, gele, witte en oranje hoodoos en de lange groene bomen op de achtergrond. Zeker met het zonlicht er op is het prachtig om te zien!

Sla ook vooral het natuurspektakel van het oosten niet over, de Niagara Watervallen, één van de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Vanuit hier rij je ook gemakkelijk door naar Canada, bezoek Montréal, na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld en tevens het culturele en economische hart van Québec.

Het natuurgeweld van Canada vind je echter aan de westkust. Volg de prachtige route door de Rocky Mountains vol indrukwekkende natuurwonderen. Bezoek het Banff National Park, Canada’s beroemdste nationale park met adembenemende bergen en meren. Eén van de hoogtepunten van West Canada is de indrukwekkende Columbia Icefields, waar je een bijzondere tocht kunt maken naar één van de mooiste gletsjers van Canada: de Athabasca gletsjer.

En wat dacht je van Yukon met haar oneindige meren, bossen en bergen. En je hebt niet eens zo veel geluk nodig voor het spotten van een eland of beer. En als je echt goed gespaard hebt bezoek dan ook de ijsberen in Churchill!