Midden-Amerika

Midden-Amerika is niet de meest populaire backpackersbestemming, voornamelijk door een aantal onveilige landen en het relatief hoge prijspeil. Maar de laatste jaren groeit de populariteit en terecht!

Mexico is natuurlijk al tijden een favoriete bestemming in de regio. Het landschap is enorm gevarieerd, van woestijnen, bergketens, vulkanen tot tropische regenwouden. Ook is er een rijke geschiedenis met vele overblijfselen van de Maya-cultuur.

Costa Rica kikkerDé bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers is natuurlijk Costa Rica. Vulkanen, regenwoud, erg toegankelijke wildlife en de mooiste bounty strandjes, wat wil je nog meer? Ook is Costa Rica een echte eco bestemming.

Maar ook Nicaragua en Panama timmeren aan de weg. Bewonder de schildpadden als ze hun eieren leggen in Nationale Park Refugio de Vida Silvestre La Flor of relax op de prachige San Blas eilanden.

Als je op je veiligheid let is de verborgen stad van Tikal, in de jungle van Guatamala, ook zeker een aanrader! Of ga duiken in de Blue Hole in Belize, dit natuurgeweld laat je zelfs mét een regulator in je mond naar adem happen!

En als je dan alles hebt gedaan en gezien, kun je nog even bijkomen en wegdromen op één van de prachtige stranden in het Caribisch gebied.