Europa

Waarom helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen als we ook zo veel moois in de buurt hebben? De bezienswaardigheden van Parijs, Barcelona, Antwerpen en Brussel zijn voor de meeste reizigers inmiddels wel bekend dus kies voor je volgende weekendje weg eens een minder voor de handliggende stedentrip. Maak een stadswandeling langs de hoogtepunten van Boedapest, geniet van het Letse nachtleven in Riga of beleef de midzomernacht in Stockholm. Vier de jaarwisseling in Berlijn, ontdek Middeleeuws Europa in Talinn of ga tapas eten in Sevilla. Er zijn steeds meer luchtvaartmaatschappijen die ook naar deze, iets minder voor de hand liggende, steden goedkope vluchten aanbieden.

Boedapest - Hongarije

Maar Europa biedt meer dan gave steden, ook aan natuurschoon geen gebrek. Bezoek de ongerepte natuur van de Highlands in Schotland of het uiteenlopende landschap van Noorwegen: van de bekende fjorden in het westen tot de bossen in het oosten. Maak een husky sledetocht door Fins Lapland of bezoek het prachtige Meer van Bohinj in Slovenië. Maak een wandeling over de met dennebomen bedekte berghellingen en langs de kristalheldere meren in Durmitor Nationaal Park (Montenegro).

Ervaar de adembenemende schoonheid van één van Europaas nog overgebleven oerbossen in het Sutjeska Nationaal Park in Bosnië-Herzegovina. Ga languit liggen tussen de weelderige citroen- en olijfbomen met een fles goede Prosecco en een heerlijke Italiaanse picknick aan het Gardameer. Bezoek Europa’s grootste bergmeer, het meer van Genève in Zwitserland. Of geniet gewoon van onze eigen mooie grachten in Amsterdam!