Azië

De meeste backpackers kiezen voor Zuidoost Azië. Zeker voor de beginnende backpacker is dit gedeelte van Azië echt een waar backpackersparadise. Het is spotgoedkoop, de mensen zijn erg vriendelijk, de infrastructuur is over het algemeen prima geregeld, het is veilig en ondanks het gebrek aan Engelssprekende mensen kom je met een beetje creatief handen en voeten werk praktisch overal wel uit.

Koh Phi Phi - Thailand

Thailand blijft voor veel mensen de favoriete bestemming en niet zonder reden. Eilanden als Koh Phi Phi en Koh Samui zijn prachtig, de full moon parties zijn geweldig en een fietstocht door Bang Kok moet je gewoon een keer gedaan hebben. Sla ook zeker het grootste religiueze bouwwerk Angkor Wat, net over de grens met Cambodja, niet over. Ook feest en strandbestemming Bali staat inmiddels bij vele op het verlanglijstje. Minpuntje is wel dat deze plekken ook steeds toeristischer worden en daar moet je wel van houden. De wat meer ervarenere reiziger is wellicht meer op zoek naar de ongereptheid en schoonheid van de natuur in het nabij gelegen Laos of Vietnam of gaat liever op zoek naar de neusapen in Maleisië.

Maar Azië is een enorm groot continent en er is meer. Bezoek de Taj Mahal in India, beklim de Mount Everest in Nepal, pak de Trans Siberië Express van Moskou naar Vladivostok. Spot Orang Oetans in Sumatra, geniet van de bounty eilanden in de Filipijnen of ga sushi eten in Japan.

Vergeet tot slot geen kennis te maken met één van de indrukwekkende megasteden die Azië te bieden heeft. Van de Chinese Muur in Beijing, de Bund in Shanghai tot het uitzicht van Victoria’s Peak in Hong Kong het is en blijft een geweldige ervaring. De chaos, de toeterende auto’s, de drukte, het heerlijke eten, de prachtige tempels en bezienswaardigheden zijn allemaal te indrukwekkend om over te slaan.