Afrika

Veelzijdig Afrika beperkt zich voor de meeste mensen helaas tot de zandstranden van Egypte. Uiteraard niets mis mee als je even lekker een weekje wilt bijkomen, maar een klein beetje zonde is het wel. Afrika is een geweldig continent en heeft zo veel te bieden. Alleen al in Egypte kun je dagen genieten van de primades in Caïro, de Kolossen van Memnon in Luxor of de tempel van Horus in Edfu.

Helaas is Afrika niet altijd even toegankelijk voor reizigers door de soms ontbrekende veiligheid, politieke stabiliteit en infrastructuur. Het is geen standaard backpack bestemming en ook zeker niet goedkoop, maar desondanks mag je Afrika zeker niet overslaan!

Denk aan Tanzania, met geweldige natuurparken, waaronder Serengeti, Lake Manyara en de schitterende Ngorongoro krater. Hier kun je per 4WD een spectaculaire afdaling kunt maken naar de bodem, die maar liefst een doorsnee heeft van 20 kilometer. Door de permanente aanwezigheid van water ben je verzekerd van heel veel wildlife. Je hebt hier kans op het zien van nijlpaarden, neushoorns, olifanten en leeuwen. Vervolgens kun je lekker nagenieten op het strand van het magische eiland Zanzibar.

Of wat dacht je van een safari door Kenia? Het land heeft de hoogste ‘wilddichtheid’ en heeft een schitterend gevarieerd landschap vol meren, bergen, savannes, wouden en woestijnen. Bezoek het Masai Mara Wildreservaat, waar de Masai, één van de meest kleurrijke en oorspronkelijk levende stammen van het Afrikaanse continent, nog steeds volgens de oude tradities leven.

Hluhluwe - Zuid-Afrika

Ontdek Marokko, een mystiek land met kleurige souks met de kleine bochtige straatjes, indrukwekkende paleizen van sultans, vruchtbare valleien met amandel- en perzikplantages en een weergaloze natuur.

Of het beter bekende Zuid-Afrika met wereldstad Kaapstad. Spot de ‘Big Five’ in het beroemde Kruger National Park, rij in je eigen auto de Garden Route en sla vooral de vele wijnfarms niet over!